Over

Karin_webMijn naam is Karin van Assema en ben 37 jaar. Ik kom oorspronkelijk uit Noord-Brabant, maar woon nu alweer bijna 11 jaar in Zwaag. Ondertussen ben ik al weer 12 jaar getrouwd met Jan en hebben we 2 kinderen, Stijn van 10 jaar en Melanie van 7 jaar.

Van jongs af aan ben ik al met kinderen in omgang. Het begint net als bij de meeste met oppassen. In mijn tienerjaren ben ik leidster geweest bij Kindervakantieweek “Hiep Hoi”. Ik heb de opleiding SPW 4 en Onderwijsassistent afgerond. Daarnaast heb ik 3 jaar de Pabo gedaan. Tijdens de schoolvakanties heb ik veel gewerkt als invalkracht in verschillende kindercentra. Na mijn opleidingen ben ik gaan werken als Pedagogisch Medewerker. Dit werk heb ik zo’n 14 jaar gedaan. Helaas door de bezuinigingen moest ik stoppen, maar wilde toch wel heel graag verder gaan met kinderen. Daarom heb ik nu deze stap genomen en wil ik graag kinderen bij mij thuis op gaan vangen.

Zelf ben ik erg flexibel. Ik kan alle dagen van de week kinderen opvangen. Je kan de kinderen alle tijden brengen. Kinderen kunnen bij mij avondeten en als het nodig is kunnen ze ook nog slapen. Voor avondeten, weekend en slapen is er een apart tarief. Ik vind het erg leuk om met de kinderen te knutselen, buiten te spelen, wandelen, voorlezen, maar ook moeten de kinderen lekker zichzelf kunnen zijn en lekker hier kunnen spelen. Niks moet alles mag! Ik vind het belangrijk dat kinderen zich hier veilig voelen en dat ze hier graag naar toe komen.

Wat bij ons een groot voordeel is, is dat de kinderen aan de voorkant heerlijk buiten kunnen spelen. Aan de voorkant kunnen geen auto’s komen en is een lange steeg waar kinderen kunnen fietsen rennen, kruipen etc. Achter ons huis hebben we gras liggen, kunnen kinderen in de zandbak spelen en hebben we een hekje die altijd dicht is. Ons huis ligt vlakbij een speeltuintje waar kinderen in overleg met ouders zelfstandig naar toe kunnen.

Karin van Assema

www.gastouderopvangdikkepret.nl